Maj 30 lör 2015

Skillnad på hyresvärd och hyresvärd

Ni som hängt med i mina Göteborgsår, vet också hur jag hade det med hyresvärden där. De lät grannarna störa och skräpa ner på mina uteplatser utan åtgärd, de struntade fullständigt i hur jäkliga grannarna var samtidigt som de krävde att jag skulle hålla rent på mina uteplatser, städa efter mina grannar som hade mina uteplatser som sina askkoppar och sopnedkast i allmänhet. Däremot fick jag klagomål en gång från hyresgästen, med hot om vite. Det växte några grässtrån mellan stenplattorna på ena uteplatsen! Det la de energi på att klaga på och kräva åtgärd, men att grannarna ställde till det – ja, det sa de inget om.

Så fick jag denna bostad hemma i Kalmar igen. Det är ett tyst och lugnt område, still- och skötsamma grannar i ålder 10 månader till 60+ (varav vi också har 2 studentlägenheter och jag har ännu inte hört studenterna!)

Så har vi hyresvärden. En fantastisk man som värnar om att vi skall ha det bra. Lördag efter att jag flyttat in, ringde det på dörren. Där stod värden och frågade om allt gått bra, om det var några problem – det var bara att höra av sig i så fall – men främst för att hälsa mig välkommen! Det hade gått ut mail till samtliga i fastigheten om att jag var på väg att flytta in och också där hälsades jag välkommen.

När jag tittade på lägenheten tillsammans med ena sonen, svärdottern och hyresvärden, så påpekade jag att tapeten i sovrummet såg ganska sunkig ut. Inga problem; hyresvärden åtgärdade det innan jag flyttade in.

Nu har jag bott in mig lite och har sett ”skavankerna” i annat ljus. Hallen har inget ljusinsläpp och väggen är tapetserad i terrakottafärgad tapet (tillägg: dörrkarmar och dörrar (ej ytterdörren) är i furu, golvlister och fönsterbrädor likaså – allt detta ger ett mörkare intryck) Köket har en ganska mörk golvmatta, panel i taket samt en fin, men ack så smutsgul tapet och köksluckorna är i ekfaner som ger hela köket en känsla av ett smutsig, inrökt rum. Eftersom jag hade ett par frågor till min hyresvärd, mailade jag dem:

1) Går det bra att hänga blomamplar i taket på balkongen? (Balkongen är renoverad/inglasad)
2) Brukar det finnas torkvinda i trädgården om somrarna?
3) Fick jag tapetsera om kök och hall?

Svar kom ganska snart:
1) Det går inte hänga i taket (takpanelen är mest för syns skull, för att dölja betongtaket) Men jag kan komma inom och se på alternativ för Dig!
2) Torkvinda kan jag fixa. Vart vill Du ha den?
3) Du får gärna tapetsera om, bara det görs med kvalité.

Idag kom hyresvärden på besök! En lördag! Han förstod jag behövde tapetsera om och vi pratade lite om det. Ute på balkongen (eller som jag kallar den: Kuvösen) kände han på amplarna och de väger 4 respektive 5 kg och vi kom fram till att min plan B, att köpa piedestaler, är nog ett bättre alternativ. Så sa han att ingen i fastigheten har frågat efter en torkvinda och vi tittade på ett bra förslag där tvätten inte stör någon, så torkvindan kommer han att köpa och montera så kan vi alla använda den om vi känner för det.

Vilken hyresvärd!!

Det är skillnad på hyresvärd och hyresvärd! Bättre än så här kan jag inte få det!

2 kommentarer till “Skillnad på hyresvärd och hyresvärd”

 1. Anna Windows 7 Mozilla 11.0 skrev den 30 Maj 2015 @ 18:30

  Vad härligt!!!

  // Kram

 2. Nabil Mac OS X Google Chrome 62.0.3202.94 skrev den 06 Dec 2017 @ 21:21

  Usch! Din hyresvärd i Göteborg låter inte som någon vill ha att göra med.

  Bra jobbat med att bli bukt denne.

  Riktigt häftigt att din nuvarande hyresvärd tar så pass bra hand om dig!

  Sånt är alltid coolt att se. Får du någonsin chansen borde du nominera den hyresvärden till Sveriges bästa hyresvärd tycker jag! ;)

  /Nabil

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php