Maj 30 lör 2015

En tacksamhetens reflektion

Kanske lite för sällan sitter jag och reflekterar över tacksamheten jag känner i vardagen. Oftast handlar mina reflektioner om hur dagen varit, vad jag lärt mig, vad jag vuxit i, vad jag behöver ändra på hos mig själv, vad jag kunde göra bättre. Ibland kommer de där mindre goda egenskaperna fram och de kan ställa till det ibland.

Men när jag vaknade i morse, kom tankarna över mig hur tacksam jag är för så mycket. Dels att jag fått möjlighet att återvända hem till Kalmar, fått ett jobb som är spännande och lärorikt, en bostad där jag bara älskar att vara.

Jag är tacksam över att jag fick kallelse till mammografin så fort som jag flyttade in. Dock hade jag meddelat min cancerläkare att jag var på väg tillbaka och hon ordnade genast remiss till mammografin. I Göteborg har de tagit bort alla efterkontrollerna när man haft bröstcancer och man får komma vartannat år. Jag är så oerhört tacksam över Jimmy, som är min massör, som alltid gör ett fullgott arbete och är en leasa för både kropp och själ! Jag är så innerligt tacksam över att väninnan Anne och jag hade trevliga och intressanta timmar här i min kuvös igår kväll med god mat, dessert och ett glas vin samt massa spännande samtal – samtal jag saknat under åren i Göteborg. Jag är så tacksam över att jag kunde dricka ett glas vin utan att vakna med huvudvärk. Tyvärr är det så att jag sällan kan smaka på alkohol, oavsett om det är 1 glas vin eller 1 öl utan att få huvudvärk. Därför smakar jag ytterst sällan på alkohol.

Jag är så tacksam över att jag har mina söner, min svärdotter, mitt barnbarn.. mina vänner, skohandlare Bobban som alltid servar mig som vore jag viktigaste kunden i världen. Jag är innerligt tacksam över att få må bra, bo och trivas och känna motivation till att göra mina nyttiga matlådor (jag har väl ca 40 st i frysen nu, 7 olika rätter) pressa mina juicer. Jag känner också stor tacksamhet till att jag numer vaknar utan huvudvärk – en värk som vanligtvis hållit i sig dygnet runt – att jag tycks vara befriad från denna ständiga smärta efter över 40 år! Allt tack vare att min ene älskade son tipsade mig om en kudde (dessutom IKEAkudde!)

Det finns så mycket att vara tacksam för – vad är Du tacksam över idag?

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php