Maj 28 tor 2015

Skönt att vara hemma

3 år i Göteborg… en stad jag trodde jag saknade. Men ibland måste man helt enkelt återvända till sina rötter för att se om något finns kvar – och det gjorde det inte.

Det var 3 tuffa år med svåra grannar, med en nonchalant hyresvärd och en stad i stark segregation. En stad jag inte kände igen. Det tog inte lång tid innan jag bestämde mig för att återvända hem till Kalmar och började aktivt jobba för att nå det målet – men det är som det är; var sak har sin tid och när det var min tid, ja, då föll alla bitar på plats, bostad och arbete löste sig i stort sett i samma andetag.

Så det är skönt att vara hemma igen.

Ledig dag och jag har gått runt en del… samma igår. Idag har det blivit mer riktad utomhusvistelse. Målet var att storhandla och fixa matlådor. 25 matlådor på 4 olika rätter hittills. I morgon fortsätter jag med matlagningen. Jag riktar in mig på vegetariskt. Ibland är det skönt slippa kött. Inte så att jag är en hejare på att äta grytor och kotletter och stekar. Inte nu längre. Annat var det när barnen växte upp. Det har periodvis blivit mer korv, lite lax, kyckling… men nu känner jag att behovet av vegetariskt stegrar. Inte så att jag kommer att utesluta en god korv i bröd, eller korv med hemlagad potatismos eller varför inte en god smörgås med kalmarkorv på. Men frysen fyller jag med vegetariska rätter.

Det är skönt att vara hemma igen. Det märker jag på min kroppshållning när jag är ute och går. Ryggen är rakare, jag ler mer och känner mig mer glad och avslappnad.

En kommentar till “Skönt att vara hemma”

  1. Micke Linux Google Chrome 43.0.2357.78 skrev den 29 Maj 2015 @ 17:31

    Skönt att du hittat hem!

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php