Maj 18 mån 2015

Att köpa bostad – en marknad med fuskande mäklare

Det är inget nytt att fastighetsmarknaden – då främst mäklarbranchen – är en bedräglig sådan. Mäklare vill sälja till varje pris och det är vanligt med provision som lön. Alla vill ju ha en hög lön. Inget konstigt med det.

Men att driva en budgivning på falska grunder för att få igång en riktig budgivning – det är helt vansinne! Det innebär att Du köper Ditt hus/lägenhet för kanske långt mycket mer än vad den egentligen är värd!

Hur det kan gå till, kan Du höra i en intervju som Aftonbladet har. Kanske vore det bäst att försöka göra affär med säljaren direkt, att bara ha kontakt med banken för att få sedvanliga papper för att kunna skriva överlåtelse och vad man nu behöver.. Jag tror mäklare har skyldighet att bistå med alla papper också.

Men utan mäklare, inga skyhöga marknadspriser för att mäklaren själv vill ha provision på det sålda objektet.

Eller så får myndigheten som har hand om detta besluta att mäklare har en fast månadslön – det är också ett sätt att få bort dessa fejkade budgivningar och vi köper vår bostad till rätt pris.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php