Apr 13 mån 2015

NU är det dags att säga som det är

Sedan i höstas har det varit lite tyst från min sida. Jag har berättat lite vagt om att saker är på väg att hända i mitt liv och nu är det läge att berätta:

2012 flyttade jag tillbaka till Göteborg, en stad jag saknade och kände ett behov av att återvända till. Men snart stod det klart att det var ett fel val – även om det av olika anledningar var nödvändigt att förändra livet på något vis.

Jag fick ett fantastiskt arbete där jag stortrivdes. Många fina möjligheter att utveckla mig i mitt yrke gavs och jag sög åt mig allt jag kunde. Förmånligt fick jag förfrågan om jag ville vara med och starta upp en ny avdelning med inriktning KOL – Kronisk obstruktiv lungsjukdom – och det var mer än spännande!

Men under åren i Göteborg gick jag ändå i ett töcken av tomhet och sorg, vanmakt och otrivsel. Mycket skuld la jag på mina störande grannar som kastade sina sopor på min uteplats.. ja, ni vet ju hur det var.

Men så den 3 september 2013 var jag hos min massör i Kalmar och han ställde en vardaglig fråga som ”hur länge blir Du kvar hemma” och då föll allt på plats. Alla resor till Kalmar för att hälsa på barnen, vännerna… resor jag gjorde oftare än jag under 13 år i Kalmar åkte till Göteborg för att hälsa på familjen. Alla gånger jag skulle återvända till Göteborg efter mina besök i Kalmar, som kändes som blytunga måsten, när jag en måndag jag skulle återvända till Göteborg och bara grät för att jag inte ville!

Det var då, den 3 september 2013, som allt föll på plats: det är i Kalmar jag är hemma! Genast började jag söka jobb och bostad i Kalmar. Men var sak har sin tid och den tiden har jag behövt. Det är mycket jag fått med mig på resan mellan den 3 september 2013 till idag, när jag åter sitter i en lägenhet i Kalmar. En fantastisk lägenhet som jag fick genom att bli rekommenderad till hyresvärden. Samma dag jag återvände till Göteborg efter nyår i Kalmar, kom ett mail från den som rekommenderade mig och frågade om jag ville få just en rekommendation på lägenheten. Dagen efter ringde hyresvärden och det var bara att köpa biljett och återvända till Kalmar och titta på lägenheten och skriva kontrakt.

Sedan dess har jag gått i ett mellanland av att inte ha en tillhörighet. Att vara kvar i Göteborg när en bostad väntar.. det har varit stressande men värt varje minut.

Jag hade inte mer än varit på besök igen i Kalmar, så åkte jag hem en måndag.. och på tisdag kvällen ringde en hälsocentral där jag sökt jobb förra året!! Ville jag ha jobb hos dem? Återigen var det bara att boka biljett till Kalmar för att gå på arbetsintervju och nu sitter jag med ett kontrakt på en 100% tjänst på en vårdcentral!

Som sagt, var sak har sin tid och hade jag försökt forcera mig fram till Kalmar så hade dessa vackra möjligheter aldrig kommit till mig. Det är inte alltid lätt att ha tålamod med sig själv och det man inte kan styra över, men ibland måste vi bara ha is i magen och vänta…

… och under tiden har jag ju fått besked att jag skulle bli – och har blivit – farmor! Plötsligt gick ju tiden rätt fort ändå och i sommar blir den lilla prinsessan 1 år.

Det känns skönt att vara hemma igen, hemma i Kalmar. Ibland måste vi byta miljö för att hitta hem – för går man inte vilse – hur skall man då hitta hem igen?

Det är helt fantastiskt att ha hittat sömnen igen efter flera år utan god sömn. Nu skall jag bara få ordning på min bostad med allt spännande det innebär.

Men nu vet ni vart jag är igen – och jag kommer ånyo att bli mer aktiv på min blogg – om allt och inget.

3 kommentarer till “NU är det dags att säga som det är”

 1. Micke Linux Google Chrome 41.0.2272.96 skrev den 13 Apr 2015 @ 12:39

  Härligt läsa och stor kram på dig.

 2. Ullis Mac OS X Google Chrome 41.0.2272.118 skrev den 14 Apr 2015 @ 19:56

  Härligt! Grattis och lycka till! :)

  Tack, Ullis. Det känns mer än bra
  detta… och jag mår redan som en prinsessa ;)
 3. Grethe Windows 7 Mozilla 11.0 skrev den 14 Apr 2015 @ 21:32

  Härligt att läsa att du kommer rätt och stort grattis till nya jobbet hoppas att du kommer trivas nu när du kommer HEM

  Tack, Grethe! Det känns toppen! Dessutom blir det bättre med detta jobb
  eftersom rygg och höfter inte orkar med jobbet på en tung
  vårdavdelning – så läkarnas rekommendationer att byta jobb, kom i rätt tid :)

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php