Dec 31 ons 2014

Dagens tanke

”Avsluta var dag och var färdig med den.
I morgon är det en ny dag. Börja den på rätt sätt.”
Ralph Waldo Emerson

Två av de mest meningslösa uttryck som finns är ”tänk om” och ”om inte”. Vi slösar så mycket tid och energi på att tänka på vad vi kunde ha gjort och på att önska att vi hade handlat annorlunda. Vi fantiserar om hur det kunde ha gått, ”om inte…”.

Alla begår misstag. Om man ideligen ser tillbaka och önskar att gårdagen hade varit annorlunda, hindras man från att leva helt och fullt i nuet. Varje dag är en ny möjlighet, en ny dag, då vi kan börja om. Det enda vi kan göra är att krama ur det här ögonblicket så mycket som möjligt och låta dropparna falla var de vill. Några kommer att dunsta, och några blir det regnbågar av.

Kan jag glömma gårdagen och börja på nytt idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php