Dec 30 tis 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Det är svårt att tala sanning.” Thomas Wolfe

Att ljuga är som att segla på ett upprört hav. Ju mer vi ljuger, desto högre går vågorna, och desto svårare blir det att segla. När man ljuger, känns det som om man sviker både sig själv och andra. Det är ett helt företag att dölja att man ljuger, och man är hela tiden rätt för att bli avslöjad.

Om vi ber till en högre makt om mod att tala sanning, känner vi oss som en segelbåt som är ute i lugnt och vackert väder. Då kan vi njuta av de små vågorna och den lägga, varma brisen, som vi har åstadkommit själva. Det är en god vana att vara ärlig och uppriktig. Med en smula självförtroende kan vi välja de lugna, ärliga vatten och ägna vår skaparkraft åt aktiviteter som hjälper oss att utvecklas och mogna, i stället för att försöka sopa igen spåren efter gamla misstag.

Hur skall jag kunna stilla stormen idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php