Dec 29 mån 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Priset för oärlighet är undergång.” Rita Mae Brown

Det var en gång en kvinna som sa till sin man vad hon trodde han ville höra. Hon sa att hon var lycklig, fast hon inte var det. Hon sa att hon tyckte om hans vänner, fast hon inte gjorde det. Hon försökte räkna ut vad han vill ha, så att hon skulle kunna ge honom det. Hon blev sårad, när han inte gjorde likadant för henne. Hon tyckte att han också borde försöka läsa hennes tankar och göra som hon ville, utan att hon skulle behöva tala om det. Hon vågade inte tala om för honom vad hon innerst inne tyckte.

Men till slut blev hon så ledsen och sårad att hon inte stod ut längre, utan talade om för honom vad hon tyckte och kände. Han var så van vid hennes lögner att han trodde att hon ljög när hon talade sanning. Nu förstod hon hur illa hon hade gjort sig själv genom att inte ha varit ärlig och uppriktig utan bara velat vara honom till lags.

Det är nödvändigt att vara ärlig, om man skall ha ett gott förhållande till andra människor. Om vi ljuger för oss själva kan vi inte säga sanningen till andra. Men om vi är ärliga, och anförtror våra medmänniskor vad vi känner innerst inne, då kommer de att tycka om oss sådana som vi är.

Kan jag tala om för någon hur jag känner mig innerst inne?

En kommentar till “Dagens tanke”

  1. thinki.se Windows 7 Mozilla Firefox 34.0 skrev den 29 Dec 2014 @ 10:28

    Bra sitat och tankar denna måndagsförmiddagen <3

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php