Dec 28 sön 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Jag skall gå dit min egen natur leder mig – det retar mig att behöva välja en annan vägledare… ” Emily Brontë

Vi kommer förbi många vägskäl på vår färd genom livet. Ibland finns det bara två vägar att välja på, ibland finns det fler. Det kan vara svårt att välja, framför allt om våra vänner har valt en väg som vi vet är riskabel. När det händer, kan vi välja att gå vår egen väg utan dem. Om de börjar retas med oss och håna oss för vårt vägval, skall vi komma ihåg att de är lika ängsliga som vi för hur deras vänner skall reagera. Vi kan ju inte leva någon annans liv. Om vi skulle ta ledningen, måste vi inse att en sann ledare följer den väg som han vet är den rätta för honom, och bryr sig inte om att han kanske inte får sällskap med de andra.

Vi kan låta våra medmänniskor leva sina liv utan oss, om den väg de har valt inte passar oss. Vi kan gå vår väg med högburet huvud, stolta över att inte ha låtit andra människors fruktan styra vårt vägval.

Har jag gått min egen väg den senaste tiden?

En kommentar till “Dagens tanke”

  1. thinki.se Windows 7 Mozilla Firefox 34.0 skrev den 28 Dec 2014 @ 17:48

    Inne och kollar till dig lite. Kraaam.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php