Dec 26 fre 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Jag förmodar att vad alla människor eftersträvar i själva verket är någon form av, eller kanske bara någon formel för, fred.” James Conrad

När snön sakta singlar ner i vinterkvällen och dämpar alla ljud i naturen, känns allt så underbart fridfullt. Den känslan har vi alla upplevt. Men det behöver inte vara snön eller ett stilla musikstycke som ger oss den känslan. Frid i sinnet får vi av en kraft som är större än vår egen och av att tro på att vi alla, och allt som händer med oss, ingår i en högre plan.

På samma sätt som snön som sakta faller, utan fruktan och utan att ängslas för om den skall falla på en trädgren eller på gatan, på samma sätt kan vi leva vårt liv i lugn förtröstan på att allt som händer oss, det skall hända och det kommer från en högre makt.

Är jag beredd att acceptera att jag kan ta mark var som helst idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php