Dec 25 tor 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”När man drabbas av sorg har man inte rätt att fråga ”Varför hände detta just mig?” om man inte ställer samma fråga när det händer något roligt.” Philip S. Bernstein

Alla har olika anledningar att vara tacksamma. Ofta är det någonting man har tagit emot. Vi brukar tänka oss tacksamhet som en känsla av värme, som beror på att någon har varit givmild mot oss. Vi är extra tacksamma när vi får oväntade presenter av personer som inte är skyldiga oss något. Inom familjen förväntar vi oss gåvor och presenter, därför att vi står varandra nära.

Men man behöver inte vara mottagare av en gåva för att känna tacksamhet. Tacksamheten är som innerligast när den är kopplad till glädje över att kunna ge, utan att vänta sig någonting i gengäld. Det räcker inte att känna tacksamhet. Vi måste ge uttryck åt vår tacksamhet genom att vara vänliga och tjänstvilliga mot alla i vår omgivning.

Tacksamhet öppnar det hårdaste hjärta. Där tacksamheten går in, där strömmar kärleken ut. För varje vänlighet vi tar emot, inspireras vi till hundra gengåvor.

Hur kan jag visa min tacksamhet idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php