Dec 24 ons 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Han är fadern. Än mer – Gud är Modern, som inte vill oss något ont.” Johannes Paulus I

Gud är olika saker för olika människor. Somliga kalla gud för ”Fader”, andra för ”Moder” och andr aåter för en ”Högre kraft”, ett ”Inre ljus” eller den ”högste”.

Det spelar ingen roll vilket namn man använder Inget namn är alldeles adekvat och vi har alla olika sätt att försöka förstå det som ingen kan förstå het och fullt. Med det namn vi ger gud, försöker vi visa vad gud betyder för oss personligen, vad gud gör för oss som individer och hur vi ser oss själva i förhållande till gud.

Man kan heller inte sätta en etikett på sina medmänniskor och placera dem i samma fack. Om man gör det, begränsar man deras möjligheter att bli förstådda, och det begränsar våra möjligheter att lära känna dem. Om alla är skapta till guds avbild då är vi värda att bli uppfattade på olika sätt av olika människor.

Hur tycker jag gud ser ut idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php