Dec 22 mån 2014

Nu har det vänt!

Äntligen börjar det bli ljusare igen. Kl 00:38 i natt vände det. Hur underbart är väl inte det, för alla som inte älskar mörkret?

Det finns en charm med att vi har dessa årstider vi har. Det fanns en tid då jag önskade få bo där det aldrig blir så mörkt om dagarna, som det blir här i norden vintertid. Det fanns en tid då jag önskade få bo där det alltid är sommar och varmt… men tack och lov har åldern lärt mig att förstå charmen med årstiderna.

Jag har, med hjälp av samtal tillsammans med fina vänner, insett att jag skulle tröttna på att alltid ha samma årstid. Hur skall jag kunna uppskatta ljuset och värmen, om jag inte har mörkret och kylan?

En vinter är en fantastisk vinter när snön faller med stora vackra flingor.. när den får ligga kvar och lysa upp vintermörkret. Den optimala vinterdagen är snödrivor, klarblå himmel och solsken, -30 grader gör inget bara det inte blåser. Det är vintrar vi inte är så bortskämda med, men jag har mött dem, jag har levt dem och jag har älskat dem.

Hösten är vacker med sina färgskiftningar och hösten vi haft 2014 har varit underbar med mycket solsken och vackra dagar.

Våren är då ljuset återvänder, då snö och slask ger vika för solens varmare strålar och vindarnas kamp för att driva bort det som ligger kvar på backen för att bereda plats och möjlighet för att växtligheten åter igen skall vakna ur vinterdvalan. De tjocka och otympliga kläderna tvättas och läggs åt sidan igen, förvaras i väntan på höst och vinter… och de lättare jackorna kommer fram, mössorna tas av och händerna får äntligen känna på vårens ljumma vindar. Dofterna som stiger ur jord och mull är underbara!

Sommaren – den underbara sommaren då vi vi plockat fram våra lätta kläder igen… kläder som är sköna att bära. Kortbyxor, klänningar, kjolar… vår hud har under våren fått lite färg av solens energigivande strålar och vi tar tacksamt emot mer av den varan. Vi blir oftast piggare och känner oss fräscha igen efter att ha varit instängda i vinterklädernas trånga och otympliga fängelse. Skratt och glädje orkar åter igen krypa in i oss och vi strålar i kapp med solsken och lycka.

… och sedan kommer höstens mörker igen… och vi kan se tillbaka på en skön sommar och se fram emot en kommande vår igen och allt däremellan.

Visst är det ändå skönt med årets olika skiftningar? Det blir inte så enformigt då… och vi kan alltid glädja oss åt att det vänder – vilket det är från mörker till ljus eller tvärtom.

Ha en underbar dag, denna första dag då vi åter igen är på väg mot ljusare tider!

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php