Dec 21 sön 2014

Det där med grannar

För mig är det en självklarhet att visa mina grannar hänsyn, att inte störa eller på något sätt påverka deras boende negativt. Det ingår dessutom i mitt hyreskontrakt att inte störa ordningen.

Men på något vis är vissa fråntagna detta ansvar. Jag har ju grannar, som ni vet, som är störande. Sparkas det inte fotboll med min ena uteplats och fönster som mål, så är det musik, gap och skrik och soptömning på uteplatsen.

Soptömningen har upphört då den utpekade grannen numer har flyttat. Men ungarna sparkar fortfarande fotboll och deras äldre syskon och föräldrar spelar fortfarande hög musik.

Just idag har det spelats musik från tidigt i morse. Hur det var de timmar jag var ute på stan, vet jag inte men musiken skvalade och skvalar än och stundtals skränar grannarna med i texten.

Varje nyår är det ett helvete att bo här. Att folk skjuter raketer och sådant, det är ju en sak men att grannarna håller på att gapa och skrika och festa och spela sin jävla höga musik till kl 4-5 på morgonen, det kan jag inte acceptera. Det spelar ingen roll vilket land man kommer ifrån; man skall visa hänsyn och regler gäller alla dagar om året.

När jag förra nyår ringde störningsjouren, vilket blev 4-5 samtal, fick jag veta att de inte kunde ge böter om de inte kunde komman i trappen och ringa på och påtala för den som stör, att de måste dämpa sig. Till saken hör att störningsjouren har inga nycklar!! Så vad finns de för då? De kommer ju ändå inte in!

Vid ett av tillfällena förra nyår (jag skulle upp kl 5 för det var arbetsdag för mig) när störningsjouren kom, gick jag ut på uteplatsen och pratade med dem. De påstod sig inte höra något.. så de var nog mer döva än mig (fast jag har å andra sidan exceptionellt bra hörsel) så bad jag dem komma in för att höra.. men de hörde inget då heller!!

De ville inte heller lägga örat intill väggen för det fick de inte. Till slut, efter en del tjat och irritation från mig, så gick de i alla fall runt huset och till fastighetens baksida där vi också har uteplatser, de knackade på hos grannen och det tystnade en stund…

…. men då var det dags för mig att kliva upp för att åka till jobbet.

Vad är det som gör att vissa vägrar finna sig i de trivselregler som en fastighetsägare har? Varför vägrar de förstå att det finns regler (t.ex att det skall vara tyst efter kl 22) oavsett vilken dag på året det är? Varför tror de att alla är lediga över storhelgerna?

Att klaga till Poseidon har aldrig varit lönt. De bryr sig inte hur mina grannar agerat och skitat ner och stört mig – men hör och häpna – förra hösten fick jag ett brev där hyresvärden klagade över att min ena uteplats – den som mina grannar använt som sopstation – såg skräpig ut. (jag har alltid tvingats städa efter mina grannar där så det har jag gjort) Nej, det var inte problem med sopor.. det fanns ”några grässtrån mellan stenplattorna” och för allas trevnad så var det bäst att jag skötte min uteplats! DET klagade de på… men att mina grannar stört mig – det har de inte tagit hänsyn till!

Självklart har jag till Poseidon ifrågasatt varför de agerar så rasistiskt.. jag får inte ha några grässtrån mellan stenplattorna men mina grannar, som inte är från Sverige, får bete sig som svin och använda min uteplats som både sopstation och askkopp.. och dessutom kräva att jag städar upp efter dem!

Poseidon har aldrig svarat mig på det.

Så det är inte alltid lätt att ha grannar som inte har samma krav på att sköta sig som jag har och det är inte lätt bo hos en fastighetsägare som gör skillnad på mig som är svensk mot mina grannar, som inte är svenska. Mina grässtrån fick jag klagomål för med underliggande hot om böter medan grannarna får störa precis som de vill…

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php