Dec 21 sön 2014

Dagens tanke

”Jag kom hit för att se på skadegörelsen och på de rikedomar som överflyglar den.” Adrienne Rich

Det krävs mod för att se sig själv i ansiktet – att ärligt och oförskräckt iaktta sitt eget beteende, framför allt om man har gjort eller sagt saker som man inte är så stolt över. Man kanske har vållat sig själv och andra sorg. Det är inte lätt att acceptera.

Men vi skall komma ihåg att vi är mer än bara det vi gör och det vi säger. Och vi skall se på de rikedomar vi äger inom oss – det vi har sagt eller gjort som har hjälpt och tröstat våra nära och kära, och den glädje vi har berett dem.

Under de negativa sidorna hos oss, djupt inom oss, finns en kärna som är god Låt oss försöka hitta den, och låt oss vattna den så att den växer – och så att vi växer och utvecklas till sådana människor som det är meningen att vi skall vara.

Vad är det bästa hos mig, och kan jag dela med mig av det idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php