Dec 19 fre 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Öppna Ditt hjärta och Ditt sinne för tystnaden.” Shawn Phillips

I krigstider och orostider är det lätt att misströsta. Ibland känns det som om vi skulle vilja ge upp alldeles, när vi hör talas om krig och vapen. Men det finns hopp! Förändringen kan börja spira inom var och en av oss.

Världen är som ett träd – om trädet blir sjukt och löven blir bruna och sköra, är det inte grenarna utan rötterna som trädgårdsmästaren tar itu med. Vår värld är sammansatt av en mängd nationer och stater, som består av samhällen där det bor individer. Det är vi individer som utgör trädets rötter. Om våra attityder förändras – om vi kan acceptera och tycka om oss själva, och lära oss att acceptera och tycka om andra, även om de inte är som vi – kommer så småningom grenarna som växer ut från oss att växa sig starka och täcka hela världen. Vår egen sinnesfrid kan återspeglas överallt.

Kommer jag att kunna känna sinnesfrid idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php