Dec 18 tor 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Uthållighet är större än styrka och tålamod är större än skönhet.” John Ruskin

Det är svårt att försöka låta bli att lägga sig i andras tillvaro, i synnerhet inom familjen.Men vi kan lära oss av mannen vars gode vän körde tre mil på motorvägen fram och tillbaka till arbetet varje dag.”Hur står Du ut?” frågade han. ”Jag har försökt och jag skulle inte kunna köra en kilometer i den där trafiken utan att börja vråla åt alla idiotiska bilförare som antingen kör för kort eller för långsamt eller som byter fil i ett. Ingen lyssnar på en. Jag skulle bli tokig.” Hans gode vän svarade: ”Problemet är att Du försöker köra varenda bil runtomkring Dig. Jag kopplar av och kör bara en enda mil – min egen.”

Vi har bara ett liv att leva och det brukar räcka för att hålla oss sysselsatta. Om vi ägnar för mycket uppmärksamhet åt hur andra lever, försummar vi oss själva.

Vad kan jag låta bli att lägga mig i idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php