Dec 16 tis 2014

Dagens tanke

”Eftersom Du inte är den jag skulle vilja vara att Du var, ser jag inte hurdan Du i själva verket är.” Madeleine L’Engle

Ibland väntar vi oss alldeles för mycket av våra närstående och eftersom de inte kan leva upp till vår förväntningar, blir vi nästan alltid besvikna. Men vore det inte bättre om vi bara kunde låta folk vara som de är? Då skulle vi se dem sådana de är – se den skönhet och den godhet som vi beundrar, och se deras fel, som vi också kan se hos oss själva.

När vi har placerat en person på piedestal och gjort om henne så hon kan stämma med våra förväntningar och våra behov genom att slipa bort kantigheterna och lägga till lite här och var, då kan vi inte se hennes rätta gestalt längre. Vad vi ser är den illusion vi har skapat. Då har vi förnekat den personens verkliga identitet och det är att ringakta henne. Det vore mycket bättre både för oss själva och för våra vänner om vi kunde låta bli att ha så stora förväntningar och i stället acceptera människor som de är.

Vilka personer har jag alltför stora förväntningar på?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php