Dec 15 mån 2014

Dagens tanke

”… innan det försvinner
bortom randen
följ det, följ det
följ det gyllne ljuset.”
Lord Tennyson

Det är svårt att finna ord för det ”gyllne ljus” som är vår ledstjärna. Vi är aldrig riktigt säkra på vad det är. Vi ser det bäst i våra dagliga drömmar, när vi stirrar ut genom fönstret eller bara ut i rymden. Ibland dyker det upp mellan raderna i en bok, och vi kan vara övertygade om att det är närvarande när vi sätter för att skriva ner våra tankar. Vi ser det i skogen om hösten, vi hör dess tunga andetag när havet svallar. Det kan vara en lärka i skyn, ett fallande löv, en blomma som vi motvilligt har plockat. Det gör oss lite sorgsna, men vi blir samtidigt väl till mods. Det lockar oss alltid att gå vidare, och det är alltid lika vackert.

Är det kärlek? Framgång? Frid? Det kan vara ett eller alla dessa ting, och vi kan finna det tack vare en annan människa, tack var vår egen begåvning eller tack vare något vackert vi stöter på. Och det finns inom oss, alltid, och väntar på att vi skall upptäcka det.

Hur skall jag följa det gyllne sken jag ser i mitt liv idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php