Dec 14 sön 2014

5 månader går så fort

10:30 i kategorin Kärlek

Tiden rusar iväg, det är något som är lika för alla. 24 timmar/dygn som går olika fort beroende på vad vi gör, vart vi står i livet och vad som händer i våra liv.

För 5 månader sedan, 14 juli, föddes mitt älskade lilla barnbarn en strålande solig morgon. Att få höra hennes livs första skrik, att få se henne, lukta på henne… hålla om henne och lova att alltid finnas för henne i livet, att alltid önska henne allt gott, all kärlek och all lycka… det var en av mina största stunder i livet.

Att se min älskade son stråla av lycka, försöka ta in det ofattbara, det största i hans liv, att se honom lite tafatt klä sin dotter i sin livs första blöja, sina första kläder med darrande hand och skälvande röst och ett hjärta som slog frivolter… och en glädjetår i ögonvrån… det var stort. När han hade gjort allt det där, hållit henne nära sig, bedyrat henne sin kärlek och evig önskan om lycka i livet… då blev det min tur att få hålla den lilla ljuvliga flickan.

Efter många omtumlande timmar på förlossningen och på avdelningen tillsammans med modern, fadern och den lilla flickan, återvände jag till min äldste sons bostad. Tankarna gick i spinn, känslorna höll på att få min kropp att explodera av överflöd. På kvällen kunde jag inte längre sitta stilla… och regnet till trots, gick jag ut och varvade stan om och om igen… men vad gjorde det att det regnade? Det var det vackraste regn jag upplevt!

Att föda sina älskade barn till denna världen är något av det största vi kan uppleva. Det är det vackraste som finns. Att få uppleva sitt barnbarns födelse (nå, minuterna efter), att få höra hennes första skrik, att få dela denna obeskrivliga lycka med sitt eget barn… det är ännu större eftersom man delar den lyckan med det barn man älskar så högt och innerligt. Att dela sitt barns lycka är det största och att dela sitt barns lycka över att bli förälder är stort… mycket stort.

Tiden rusar iväg och tyvärr ser jag mitt älskade barnbarn allt för sällan men så är det för många. Vi bor i olika delar av landet och för vissa så ligger hela oceaner och kontinenter emellan, så jag har det rätt bra ändå. Jag kan ta mig till henne på några timmar.

Hon har precis haft sin första rejäla förkylning och är röd om näsan. Dock är Nelia på bättringsvägen och ler och skrattar sitt underbara skratt.

5 månader går så fort….

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php