Dec 12 fre 2014

Dagens tanke

”Man måste ha tålamod med alla, men framför allt med sig själv.” Francois de Sales

En kväll hade Sandra svårt att få pusslet att gå ihop. Förargad skyfflade hon samman alla bitarna i en hög.

”Jag klarar inte av det”, sa hon. Hon reste sig och gick och la sig på schäslongen.

”Jag skall berätta en historia för Dig”, sa hennes pappa och slog sig ner bredvid henne. ”Det var en gång en flicka som hjälpte pappa att ta hand om lillasyster. Om och om igen hjälpte hon sin lillasyster att resa sig och gå. En dag försökte flickan lägga ett pussel, men hon gav upp redan efter första försöket. Hon hade glömt hur många gånger hon hade fått hjälpa sin lillasyster.”

Alla är vi som Sandra ibland. Vi glömmer bort att vi måste få misslyckas ibland, trots att hela vår utveckling har bestått av en lång rad misslyckanden som vi lärt oss av. Vi måste ha tålamod med oss själva, och ta risken att misslyckas med sådant som vi inte kan lära oss på annat sätt. Och då kommer vi att vidga våra vyer och våra erfarenheter. Hittills har livet haft tålamod med oss, nu är det vår tur.

Vad har jag misslyckats med som jag kan pröva på igen?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php