Dec 11 tor 2014

Varm choklad

13:49 i kategorin Allmänt

… och vispgrädde… det är gott för gom och njutning. Det var längesedan jag avnjöt en kopp riktigt god varm choklad med grädde. Visserligen tog jag en sådan på ett fik en dag med en kollega men det är ju inte samma sak. Där var det lätt värmd mjölk med O’boy-pulver och det kallar jag verkligen inte för varm choklad – riktig sådan. Det är varm O’boy och inget annat :thumbdown_tb:


(muggen har jag fått av mina ljuvliga kollegor :wub_tb: )

Jag testade något nytt; att ha brunfarin i stället för vanligt vitt socker. En liten uns äkta vaniljpulver slank också ner i kastrullen (skall inte blandas ihop med vaniljsocker!!) vanilj Pulvret finns hos välsorterade matbutiker och jag brukar köpa min på ICA MAXI. Vaniljpulver sägs vara den dyraste kryddan efter saffran. Kika in på denna sidan och skrolla ner för att läsa lite om vaniljen, vart och hur den odlas och skördas.

Så min kopp choklad idag bestod av laktosfri mjölk, kakao, farinsocker och vaniljpulver och på det en klick nyvispad laktosfri grädde. Ett bättre mellanmål (eller som för min del ihop med en fralla; lättlunch) än så kunde jag inte få mig idag.

Har Du något annorlunda recept på varm choklad?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php