Dec 11 tor 2014

Dagens tanke

”Känslor finns överallt – ömsinta.” J. Masai

Under dagens lopp har vi en mängd känslor. Om vi tappar bort något blir vi arga. Om vi grälar med en kamrat blir vi ledsna. Vi kanske känner oss ensamma, därför att det inte är någon hemma när vi kommer. Om vi får en oväntad favör, blir vi glada. Känslorna kommer och går, precis som timmarna i livet.

Om vi tar våra känslor för vad de är, så är det bra. De försvinner efter ett tag. Vi kanske inte tycker om alla våra känslor, men att vara människa innebär att man upplever många olika känslor varje dag. Om vi lyssnar å¨dem, kommer de att hjälpa oss att utvecklas och att förstå andra bättre och sedan försvinner de plötsligt och ersätts kanske av känslor vi tycker bättre om.

Kommer jag att kunna acceptera mina känslor idag, vare sig jag tycker om dem eller inte?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php