Dec 09 tis 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Tron heter sömmerskan
som barndomens förtröstan fållar ihop
Hon sorgens trådar klipper av
och tråcklar hop vårt brustna hopp.”
Joan Walsh Anglund

En sömmerska tar stora tygbitar och klipper till dem i lagom storlek. Med hjälp av nål och tråd och knappar börjar hon sedan arbeta på plagget. Ibland är det svårt att föreställa sig vad det skall bi när det är färdigt. Men sömmerskan tror på det hon gör, och tar itu med uppgiften.

Tron är som en sömmerska. Tron hjälper en att foga samman alla de oavslutade delarna av livet i någon sorts ordning. Tron talar om för oss att det inte är något fel på oss, även om livet verkar meningslöst. Alla behöver vi tro på vår begåvning och våra drömmar, och till och med sorgen kan sys ihop till något vackert och användbart.

Tron är den sömmerska som håller i nålen, som lagar revorna och hjälper oss att skänka livet form och innehåll.

Hur kan jag visa min tro idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php