Dec 07 sön 2014

Gevalia . . .

12:08 i kategorin Allmänt

… hade jag inte hemma när jag igår fick helt oväntat besök.

Jag hade just kommit hem från stan, fått i mig en fralla och lutade mig tillbaka i soffan när jag liksom fick en känsla av att jag borde titta ut genom fönstret.

Där stod äldste sonen!! Han och sambon (som fortfarande bor kvar i Kalmar) hade tänkt åka till Köpenhamn och deras jul på Tivoli, men eftersom svärdottern varit sjuk 3 veckor, valde de ändå Göteborg…. i fall hon skulle bli sämre igen.

Det blev verkligen ett glatt besök. När vi suttit och pratat av oss vardagsskvallret frågade de om jag ville med till Liseberg och Jul på Liseberg. Det går ju inte tacka nej till en sådan fråga!

Det hade varit ett strålande vackert väder hela dagen, fullmåne på kvällen vilket också genererade stjärnklar himmel, kallt och massor – och då menar jag massor – av folk på Liseberg! Jag har varit i Japan där man verkligen går som packade fiskar (i alla fall 1978 när jag var där) men detta var snudd på ännu mer trångt!

Det är vackert att gå på Lisebergs julmarknad kvällstid. Hur många lampor de faktiskt har, har jag ingen aning om men elräkningen för ett dygn där, skulle jag inte vilja betala.

Vi började med att äta och gick sedan runt lite och kikade. Isshowen är den stora händelsen och i år är det tema HC Andersen och Isprinsessan.

Här är en del av själva starten:

… och här kommer lite till…

… och slutdelen:

Mobilkameran ger ju aldrig sanningen rättvisa men det är en upplevelse att se dessa isshower. Mycket duktiga isdansare i åldrar från små barn till vuxna.

Vi hade tur med vädret för idag är det hällregn som gäller… Göteborgsvädret är förutsägbart… växlande regnighet… men vad gör det att jag inte hade Gevalia hemma när jag fick oväntat besök, som återvänder till sitt idag… Vi hade härliga timmar tillsammans ändå!

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php