Dec 07 sön 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Bara de som med glädje kan acceptera sig själva, vågar ta risken att vara och ta ansvar för sig själva.” John Powell

Den som har gått till skolan med ett blått öga, vet hur genant det känns. Man skäms och känner sig illa till mods. Kamraterna kommer fram en efter en och frågar hur man har fått det. Man kanske får lust att hålla sig undan, tills det har gått över. Alla har vi råkat ut för något eller haft någon egenhet som vi har haft svårt att acceptera. Det behöver inte vara något så ovanligt som ett blått öga. Vi kanske har tyckt att vi är för långa, för korta, för långsamma, att vi inte kan läsa tillräckligt bra, att vi inte ser tillräckligt bra ut eller att vi inte är tillräckligt omtyckta.

Vi kanske skulle behöva prata om det med någon, så att det som vi inte kan acceptera hos oss själva, inte hämmar oss i vår utveckling. När vi pratar med varandra, kommer vi kanske underfund med att det bara är vi själva som har lagt märke till det. Vi kanske också kommer underfund med att det som vi en gång tyckte var en svag punkt i själva verket är en styrka.

Vilka svaga punkter kan jag förvandla till styrka idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php