Dec 05 fre 2014

Dagens tanke

”Min sanna gud finns alltid hos mig.
Jag lärde mig att lita till mig själv.”
Joan Parsons

Vissa böcker som vi läser som barn har vi med oss hela livet.

En flicka älskade Heidi mer än någon annan bok. Hon tänkte ständigt på farfaderns stuga. Det var något alldeles speciellt med dem friska bergsluften, vårblommorna, brasan i öppna spisen på vintern. Men det som hon hade med sig ända tills hon blev vuxen, var den del som handlade om när farfar hällde upp getmjölk i en skål och sa åt Heidi att dricka upp alltihop, så att hon blev stor och stark och lycklig.

Den här flickan är vuxen nu. Ibland, när hon vill känna sig ompysslad, häller hon upp en skål mjölk åt sig, tar skålen med båda händerna och dricker ur den, precis som Heidi. Då känner hon sig trygg och i förbund med hela universum.

De ritualer vi skaffar oss som barn, kan vi ha glädje av hela livet.

Vad behöver jag gör att känna mig trygg?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php