Dec 04 tor 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Det var de första människorna i världshistorien som hade skapat sig själva. Deras beteende och deras tillvägagångssätt var deras ensak. Och detsamma, fast i ännu högre grad, gällde deras själar.” Archibald MacLeish

Det var en gång ett barn som hette Yemaya. Innan hon hade hunnit lära sig att gå eller tala, visade hennes mor henne på träden. Yemaya rörde vid dem och de accepterade henne. De talade om för henne att hon var fantastisk och hon förstod att det var sant.

När Yemaya växte upp, träffade hon då och då människor som var ovänliga mot henne. Då fick hon till träden, som fortfarande talade om för henne hur bra hon var. Hon förstod inte vad det var för fel på de där människorna som var elaka mot henne. När de kom tillbaka och framhärdade i sin elakhet, låtsades hon att deras elakheter var pilar som for förbi henne när hon klev åt sidan.

Vi kan göra likadant. Vad andra säger eller tycker är en del av dem själva och deras tillvaro, inte vår. När vi har lärt oss att inte bry oss om det som inte är vårt, kommer vi att hitta våra egna skatter.

Kan jag gå undan idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php