Dec 03 ons 2014

Dagens tanke

”Jag undrar om snön älskar träden och ängarna, eftersom den kysser dem så ömt.” Lewis Carroll

Beroende på tid och plats producerar molnen snöflingor, regndroppar eller hagel, som alla är olika till typ och sinnelag, när de faller från skyn. Snöflingan är den lättaste. Den faller sakta och mjukt. Regnet kan falla hårt eller mjukt. Ibland verkar det vredgat, nästan renande.

Hur tätt det än snöar, faller snön ändå mjukt och lätt. Den breder ett fridfullt, vitt täcke över jorden. Om vi tittar noga, ser vi att varje liten snöflinga är unik.

Precis som snöflingorna är vi alla unika. Vi kanske kan lära oss av snöflingorna att röra mjukt och lätt vid allt levande som omger oss. Det är nödvändigt med vrede och regn också, men ett mjukt snöfall skänker frid åt mänskligheten.

Hur kan jag visa mina vänliga sidor idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php