Dec 02 tis 2014

Dagens tanke

”När man känner sig främmande för sig själv, då är man främmande även för andra.” Anne Morrow Lindbergh

Det finne sn varelse inom var och en av oss som längtar intensivt efter att bli känd och älskad. Men om vi inte lär känna och älska den varelsen, hur skall vi då kunna vänta oss att någon annan skall göra det?

Det är därför det är så viktigt att vara ensam och bekanta sig med sig själv ibland. Men hur skall vi bära oss åt? Vi kan sitta tysta och stilla för oss själva och tänka och lyssna. Sen kan vi skriva upp våra tankar i en dagbok, eller också kan vi rita eller måla dem. Om vi spelar något instrument, kan vi göra musik av våra tankar och känslor.

Om man ger sig tid att lära känna sig själv, blir andra mer intresserade av att lära känna oss också. Eftersom allt vi gör och känner börjar inom oss själva, måste vi trivas med oss själva för att kunna trivas med andra. Visst är det fantastiskt att vi själva har makt att se till att vår tillvaro blir lycklig!

Trivs jag med mig själv idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php