Dec 01 mån 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Var rik i Din fattigdom. Var rik på poesi.” Mary Sarton

Poesin låter oss klä naturens skönhet – molnen, blommorna, vattenfallen – i ord. Poesin visar oss att det som tycks vara diametrala motsatser kanske bara är olika sätt att se på samma sak. Hur skall vi kunna bli rika i fattigdom? Rikedom i fattigdom innebär att finna glädje i det lilla, att finna den innersta kärnan i tingen, det som är det viktigaste, och att kunna uttrycka det med så få ord som möjligt.

Vi sitter ofta så fast i jakten på mer – mer pengar, fler leksaker, mer prestige – att vi glömmer ur stor tillfredsställelse man kan få av de enkla tingen. Tänk på hur vacker solnedgången kan vara eller en promenad längs floden; tänk på hur roligt det kan vara att leka i en sandlåda, eller att helt enkelt ta sig tid att göra någonting på rätt sätt utan brådska.

Vilka rikedomar finns runt omkring mig just nu?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php