Nov 30 sön 2014

LOPPIS

16:35 i kategorin Allmänt

Då är loppishelgen över.

Det är alltid lika skoj stå och slänga käft med folk.

Här står kollegan igår, lördag och portarna skulle precis öppna.

Det är rätt skoj se hur folk vill ha allt gratis. Första kunden kom med en 500:-sedel och skulle betala 5:- Hmm.. hur tänker man där? Självklart fick kunden rota i fickorna och leta efter den där femman.

Jag hade ett par PUMA tränings-kortbyxor för en femma… och man ville betala 2 kr. Sorry! Det blev ingen affär. Inte första dagen första timmen.

Vissa kommer och härjar bland kläder och tyger och kastar dem runt omkring som om det vore skräp. De struntar i att det är varor som andra människor köpt och faktiskt varit och är rädda om. Men det gick bra ändå.

Det var en äldre man som ville ha en speciell sak av mig. Priset var 20:- och han ville ge 15:-. Jag valde att hålla lite på den och han kom flera gånger under dagen och prutade mer och mer… helst gratis, tack… Igår kväll när kollegan och jag slappade i soffan, sa vi att ”… den mannen kommer garanterat imorgon (idag) igen.. ” och det gjorde han. Då fick han den för 15:- Han ville verkligen ha den! Vi skrattade gott, mannen och jag, och han tog i hand och tackade för en bra affär. Det är sådant som gör loppis så skoj.

Loppisgrannarna som stod till höger om oss, var helt underbart folk. Hon kom från en stad några mil utanför Göteborg och mannen kom från Smålandstrakten. Vi hade så himla skoj tillsammans och det bjöds på många skratt. De hade hört att denna loppisen var Västsveriges största. Kollegan och jag sa nästan i mun på varandra att ”… då har ni inte varit på.. ” och så nämnde vi två till här i Göteborg, som är större! Samtidigt passade jag på att nämna den utemarknad som brukar anordnas i Majorna på somrarna som är ännu större. De noterade och skulle kolla upp dessa och åka dit också.

När all avräkning var klar, så har jag i alla fall gått med vinst och det är jag glad för. Lite skräp mindre att samla på och det är bara att boka nytt bord en annan gång.

Det är himla skoj att stå på loppis men det är också skönt nu när det är över.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php