Nov 30 sön 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Jag har aldrig sjungit någonting som jag inte var mogen att sjunga.” Claudia Schmidt

De flesta av oss är nyfikna på ””den gamla goda tiden”, innan vi var födda. Vi frågar våra föräldrar om hur det var när de var små, och vad de funderade över då.en de flesta av oss, även de som själva är föräldrar, har säkert aldrig frågat sina föräldrar: ”Var Du mogen att börja skolan, att bli vuxen, att gifta Dig, att börja arbeta, att få mig?”

Vi är så ofta rädda för de minsta steg, den minsta förändring. Vi känner oss så ensamma om vårosäkerhet. Ur vår synvinkel ser det ofta ut som om alla utom vi är mogna för allting.

Ett annat sätt att se på saken är att inte göra så stor sak av om man är mogen eller inte. Var vi mogna att födas? Var vi mogna att börja gå, läsa och sjunga? Kanske, kanske inte. Det viktiga är att vi gjorde det, inte vad vi var mogna att göra. Här i livet gäller för det mesta att hoppa i med fötterna före och ropa: ”Här kommer jag, vare sig jag är mogen för det eller ej!”

Vad skall jag göra idag, vare sig jag är mogen för det eller ej?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php