Nov 28 fre 2014

Dagens tanke

”för det mesta denna märkliga dag …
för allt
som är naturligt som är oändligt
som är ja.”
e.e cummings

Låt oss vara tacksamma idag för alla enkla, självklara saker: för att solen går upp utan att vi behöver väcka den; för att jorden är så snäll att den snurrar ännu ett varv idag utan att vänta sig någonting i gengäld; för att vi har förmågan att skilja på rätt och fel i våra hjärtan. Låt oss tacka för alla små saker som tillsammans utgör vår tillvaro: för bröd och ost och friskt, strömmande vatten; för vår förmåga att kalla våra fiender för vänner och att förlåta oss själva; för vår egen kropp som, hur sliten och otränad den än är, envist hänger med åtminstone ännu en dag.

Hur mycket av det dagliga goda tar jag för givet?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php