Nov 27 tor 2014

Vilken natt!

Som sig bör när sonen fyller år, gick vi till hans favoritmatställe (the Cattleman som ingår i the Dubliners) igår efter jobbet och jag bjöd på mat. Vi satt där och småpratade både före, under och efter måltiden och hade som vanligt mysigt.

Han skulle till IKEA och handla efteråt så jag hängde med. Där kom vi på tal om kuddar, att jag övervägde att köpa en tempur-kudde för nacken och se om det skulle hjälpa för nack- och huvudvärk. Sonen tipsade om en kudde han själv köpt på IKEA och att han dessutom, när han börjat sova på den kudden, slutat snarka. Det var kudden Bandblad. Sonen rekommenderade den som heter Fast. Det finns en något mjukare. ”Nå… 99:-” tänkte jag och beslutade mig för att det inte var några stora pengar att förlora om det inte funkade för mig. En tempur kudde för nacke kostar många hundralappar, som i och för sig är värt kostnaden om det hjälper.

Mina nätter brukar se ut som så att jag vaknar otaliga gånger, snurrar, vänder och puffar kuddar under nacken.. suckande och stånkande försöker jag sova och det brukar bli som det blir… ganska illa med sömnen och morgonen startar med ont i nacken och huvudvärk.

När jag la mig igår kväll var det med stor nyfikenhet. Skulle denna billiga IKEA-kudde verkligen kunna vara bra? Min erfarenhet av IKEAS s.k kvalité är inte den bästa. Jag halvsatt och läste en stund, la mig tillrätta och provade runt lite: ligga på rygg – något jag aldrig annars kunnat göra utan att det känts obehagligt. Men si, det gick så bra så! Det var en avslappning i nacke och huvud jag inte förut upplevt! Jag la mig på höger sidan (favoritsidan) en stund och sedan vänster.. och någonstans i testandet somnade jag.

Visserligen vaknade jag som vanligt, flera gånger under natten, men jag var inte alls så orolig som jag brukar vara! Jag kunde ligga bekvämt på sidan och känna mig avslappnad.. jag la mig på rygg en stund och insåg att det var avslappnande också det. När jag vaknade på morgonen förväntade jag mig den vanliga spänningen och smärtan i nacken och huvudet – men det fanns inte! :clap_tb:

Jag låg kvar länge och kände verkligen efter men nej, inte ont! Efter bara EN natt! Dessutom med en IKEA-kudde! Nå, jag skall ju testa denna kudde hårt framöver och håller den ett år, så är ju 99:- ett bra pris ändå. Jag vet inte hur lång levnadstid en dyr tempurkudde har men just nu – just idag – är jag innerligt nöjd och tacksam över denna kudde som jag ändå bestämde mig för att våga testa – trots att det är IKEA.

Så det har varit en helt underbar natt för min del och jag rekommenderar alla som behöver byta kudde att börja med att kosta på sig denna kudden på IKEA innan man bestämmer sig för den dyrare varianten Tempur. Tempur kan ju bli mitt nästa steg….

En kommentar till “Vilken natt!”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 33.0 skrev den 29 Nov 2014 @ 16:21

    Toppenbra den funkar!
    Jag kör med plattast möjliga IKEA-kuddar. I förrgår på hotell blev det badhandduken vikta några gånger istället.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php