Nov 27 tor 2014

En sommar att se fram emot

09:32 i kategorin Allmänt

Musiken har alltid varit ett stort intresse i familjen. En av sönerna har spelat in en CD, en spelar trummor och gitarr samt lite bas och den tredje spelar gitarr och lite bas. När barnen var små satt vi ofta och sjöng och vi spelade mycket musik.

Att det var mycket rock/hårdrock har självklart inspirerat grabbarna. Två av dem är lika galna i den musikgenren som jag och Status Quo har definitivt haft betydelse för i alla fall 24-åringen. Mycket av det intresset för just Status Quo lades i och med att jag en gång sällskapade med en kille som hade Status Quo som sina husgudar och det han inte kunde och kan om gruppen som grupp men också bandmedlemmarna, var och är inte värt att kunna. Han spelade själv gitarr och det lät precis som om det vore Rick Parfitt eller den faktiskta ”guden” för min dåvarande pojkvän, Francis Rossi. Säga vad man vill om den pojkvännen, men sitt Status Quo och gitarr, det kunde han!

Precis som när barnen var små, så tycker jag det är skoj att ha något speciellt att göra ihop med barnen. 24-åringen och jag har bl.a bio där Sagan om Ringen-triologin och Hobbit-filmerna ingår precis som Pirates of the Caribbean-filmerna. Men vi har också kärleken till Metallica ihop.

För några dagar sedan såg jag att Status Quo skall till Gävle och Getaway Rock Festival så jag tipsade sonen om det. Han skall dit och äntligen få se dem. Han har missat dem flera gånger. Igår såg jag att Metallica skall till Göteborg och talade om det och sonen skall försöka fixa biljetter för oss båda till Metallica-konserten. Senaste de var här, gick alla biljetterna på 40 minuter.

Helt nyss ringde sonen och sa: ”Morsan.. i sommar blir det 2 konserter Du och jag skall gå på
”Jaha… vilka då?” frågade jag.
”Status Quo kommer till Liseberg. De släppte det precis!” sa han.

Så nu har vi både Metallica, om vi får biljetter till dem, och Status Quo! Dessutom får sonen se de sistnämnda 2 gånger! Underbara gulliga grabb som ringer om detta! Han vet att göra morsan glad!

… och om några veckor är det premiär för Hobbit 3 och då skall vi se till hinna med ett maraton med Sagen om ringen-filmerna och Hobbit 1 och 2 innan vi kliver in på premiärbion. För det är på premiärerna vi går.

Vi har verkligen lite att se fram emot!

En kommentar till “En sommar att se fram emot”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 33.0 skrev den 29 Nov 2014 @ 16:18

    Härligt för er!

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php