Nov 27 tor 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Det vackraste vi kan uppleva är det mystiska. Det är källan till all sann konst och vetenskap.” Albert Einstein

Albert Einstein visste att källan till all hans kunskap inte var han själv, utan något mystiskt – något eller någon utanför honom. Och han förundrades mycket över detta. Han visste också att även om genialitet till nittio procent består av hårt arbete och bara till tio procent inspiration, så hjälper det inte hur hårt arbete man lägger ner, om den mystiska inspirationen utifrån fattas.

Han hade rätt. Vi kan arbeta eller leka för allt vad vi är värda. Vi kan måla och teckna, skriva och konstruera formler livet igenom, men ingenting kommer att vara nytt och originellt såvida vi inte är öppna för inspirationen från en kraft utanför oss själva, som också på något mystiskt sätt finns inom oss. För att bli riktigt, riktigt bra inom något område, var sig det gäller att spela baseboll, rita kläder, meka med motorer eller laga mat, måste vi tro på en skapande kraft som hjälper oss att överträffa oss själva. När vi ser hur den kraften arbetar, då kommer vi att förundras inför den underbara mystiska gåva som har givits oss.

Har jag blivit inspirerad till någon upptäckt?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php