Nov 26 ons 2014

Dagens tanke

”Att avstå är inte att ge sig eller att misslyckas. Man behöver inte ha rätt.” Anonym författare

När någon berättar en gåta för oss, kanske vi avstår från att svara därför att vi inte kan svaret. Vi avstår för att vi har tröttnat på att försöka förstå, eller för att vi är nyfikna på att få höra svaret.

Att avstå i andra situationer kan vara svårt. Vi kanske måste avstå från att äta något som inte är nyttigt. Vi kanske måste avstå från att försöka övertyga någon om något. Vi kanske måste avstå från kläder som vi trivs i, därför att de inte passar längre. När vi inte vill avstå, kan det bero på att vi har glömt att vi kan vinna kunskap, hälsa eller sinnesfrid genom att göra det.

Under alla omständigheter utvecklas vi och mognar genom att avstå. Att avstå kan betyda olika saker i olika situationer, men det betyder inte att ingenting göra. Det betyder att vi skall göra det som är rätt för oss och att vi skall avstå från att vänta oss att få uppleva just det som vi vill.

Vad kan jag vinna idag genom att avstå från någonting som är skadligt?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php