Nov 24 mån 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Jag gick och la mig med tuggummi i munnen, och vaknade med tuggummi i håret och när jag klev ur sängen snavade jag på rullbrädan. Sen tappade jag tröjan i handfatet medan vattnet rann och jag förstod att det skulle bli en fruktansvärt dålig dag.” Judith Viorst

Vissa dagar får allting galet hur goda föresatser vi än har. Vi kanske är trötta, har stora problem eller har vakat på fel sida.

Att ta en dag i sänder innebär att man får ut det mesta möjliga av dagen. Det innebär också att man inte behöver förutse hur morgondagen skall se ut. Om vi har en dålig dag idag, så är det inget mer med det. Det betyder inte att vi är dåliga eller att hela tillvaron är emot oss, eller att vi lika gärna kan ge efter för våra sämsta instinkter och beteenden eftersom allting ändå går på tok. Och det betyder inte att det blir en dålig dag i morgon också.

När man har en dålig dag – och det har alla ibland – finns det vissa saker man kan göra medan man väntar på att den skall ta slut. Man kan ta det lugnt. Man kan vara tyst och stilla. Man kan be en bön. Och man kan släppa taget. Hur skall vi annars känna igen en bra dag?

Lever jag idag – bra eller dåligt – och inte i morgon eller i går?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php