Nov 23 sön 2014

Dagens tanke

”Lyckan är inte ett resmål. Lyckan är vägen dit.” Anonym författare

De som klättrar i berg, blir lyckliga när de når toppen. Men klättringen skulle kännas ganska meningslös om det inte fanns något att glädjas åt på vägen upp. Om man stönar och gnäller, är det inte lika lätt att vara glad och lycklig uppe på toppen. Det är skillnad om man kan njuta av färden varje dag. Medan vi sköter våra sysslor, kan vi lägga märke till solnedgången, eller till allt det vackra vi har runt omkring oss.

Ingen dag är den andra lik. Lyckan är inte ett mål som vi strävar att uppnå någon gång i framtiden. Lyckan är en gåva vi kan ge oss själva varje dag. Om vi njuter av någon del av färden varje dag, kommer vi vara lyckliga när vi når toppen också.

Vad kan jag ge mig själv i present idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php