Nov 22 lör 2014

Fika, lack och styling

Idag blev det fika med en kollega innan hon skulle till jobbet. Det var ett tag sedan vi gjorde stan och skvallrade så det var bara härligt. När jag skulle till bussen valde jag att gå några hållplatser i stället för att stå stilla i kylan och vänta. Solen trängde fram genom diset och det kändes idag att vintern är i antågande

Vi hamnade på ett kafé i Nordstan och så här års är det en hel del ”event” där. Inför jul står en hel del hantverkare och säljer sina alster några veckor och igår samt idag var Glitter där och bjöd på håruppsättningar och nagelfix.

Men innan nyfikenheten tog över för att gå ner och titta på allt, så blev det som sagt, fika och skvaller. Vi båda fastnade för äppelpaj med vaniljsås. God – men jag har ätit godare – som på Kullzénska i Kalmar. Men där är deras pajer verkligen värda varje krona. Man får dem dessutom varma, om man vill.

När vi gick ner från fiket på andra våningen, så tittade vi en stund på de olika håruppsättningarna frisörerna fixade. De flesta ville ha en s.k ”donuts” och det man fick i håret; spännen med mera, fick man behålla.

Kollegan ställde sig i kö för att få ett snabbfix med håret, men tyvärr hann hon inte. Jag följde henne till bussen och gick sedan tillbaka in för att kika mer. Då bestämde jag mig för att få lite lack på naglarna och ställde mig i kö. Precis lagom tills jag kom fram skulle tjejen iväg och äta så det vara bara att vänta vidare.

Jag passade på att betrakta den personal som var i full fart med att fixa hår med mera… och ja, bortsett från att alla – och då menar jag verkligen ALLA i personalstaben – var klädda i svart (en sorgens dag att marknadsföra sig?) så fanns det ju en och annan spännande sko… Ett under att tjejen inte ramlade och bröt fötterna – eller fick svindel.

Det fanns en Stockholmsstylist på plats och han skulle bege sig något tidigt och jag kunde bara le åt hur folk tramsade sig för att få en och annan självis (selfie) tillsammans med honom. Det var kvinnor i min ålder och det var yngre kvinnor och så var det de unga tjejerna också. Ja, jösses vad man kan flamsa för att en känd stylist var med. Nå, han verkade i alla fall väldigt jordnära.

glitter

Det blev en tur till sonen för att kika till Kattis och ödlan Glenn. I morgon kommer syrran vid 06 och lämnar sin ”lille” Texas så skall han och jag spendera hela dagen tillsammans.

Men idag blev det lite fika, lack och styling – det är inte varje dag det är så glammigt.

En kommentar till “Fika, lack och styling”

  1. Micke Linux Google Chrome 39.0.2171.59 skrev den 22 Nov 2014 @ 22:31

    Åhå, du har sällskap i morgon då.
    Du med nagelack, tror aldrig jag sett under de här 2 åren.. Eller är det 10, eller 12 ;)

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php