Nov 22 lör 2014

Dagens tanke

”Om vi är lyckliga eller olyckliga beror till större delen på vår egen läggning och inte på omständigheterna.” Martha Washington

Alla har vi vänner som verkar lyckliga trots att de ideligen råkar illa ut. Och alla känner vi människor som verkar missnöjda jämt. Ingenting kan göra dem riktigt glada och lyckliga. Det är konstigt, men vissa människor tycks ha bestämt sig för att livet är roligt och att de skall njuta av det. Man behöver inte bli nedslagen, hur illa man man än råkar ut, om man inte själv vill.

En trasig cykeln, en borttappad räknebok, en utflykt som regnar bort – det är sånt som gör oss ledsna. Men vi kan bestämma oss för att inte bli ledsna för det. Man kan göra det till en vana att vara glad och lycklig – precis som man gör det till en vana att borsta tänderna innan man går och lägger sig.

Kommer jag att tänka mig för innan jag låter mig nedslås av motgångarna idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php