Nov 20 tor 2014

Dagens tanke

”Utan ensamhet finns inga riktiga människor.” John Euder

Alla behöver vi vara ensamma ibland.Det kan vara bra att bestämma sig för att vara ensam med sig själv några minuter varje dag. Den stunden skall man ha alldeles för sig själv. Då skall man koppla av och hämta krafter.

Det gäller alla medlemmar i familjen – det är viktigt att vi låter de andra också få en stund för sig själva. Det är ett sätt att visa att vi håller av dem och bryr oss om dem. Om de inte får en stund för sig själva, kan de inte vara sig själva och det kan inte vi heller.

Av naturen lär vi oss att allting, till och med jorden, behöver vila. Björnarna går i ide, katterna ger sig av utom synhåll, till och med växterna försvinner över vintern. Det krävs en tid av vila och återhämtning inför våren, när allting vaknar till liv igen. Om vi vill ha ett sunt och tillfredsställande förhållande till varandra, behöver vi få vara för oss själva en stund varje dag. Om vi inte är ”riktiga människor” – dvs om vi inte är oss själva – kan vi inte vara fullgoda medlemmar i familjen.

Hur får jag nytta av den stund jag har för mig själv idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php