Nov 19 ons 2014

Dagens tanke

”Vi är alla rädda för det vi inte känner till – det är naturligt.” Leo Buscaglia

Om vi skulle binda för ögonen och gå ut på en äng, skulle varje steg kännas osäkert. Vi skulle vara rädda för att ramla, rädda för att trampa i en grop och falla och slå oss.

Om vi skall göra någonting och inte vet hur det kommer att gå, känns det ofta som om vi hade förbundna ögon. Vi är rädda för att göra oss illa. Vi är rädda för att inte lyckas. Självförtroendet vacklar. En blind kanske får hjälp och ledning av andra, eller också blir han säkrare på sig själv när han börjar gå sakta i början, men med allt större självförtroende och säkerhet för varje steg.

På samma sätt är det för oss när vi är rädda. Det hjälper att komma ihåg att det inte finns något sätt som är rätt eller fel, när vi skall ta itu med det som väntar oss – det finns bara vårt eget sätt.

Finns det något nytt jag kan våga göra idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php