Nov 18 tis 2014

Dagens tanke

”Man inser till slut att det inte finns något förhållande som ständigt är lika fullkomligt, och det skall det heller inte göra. ” Anne Morrow Lindbergh

Vare sig vi är tonåringar som är förälskade för första gången eller föräldrar som varit gifta i tjugo år, kan vår samvaro kännas som ett tvång om vi inte aktar oss. Vi kan mista självkänslan så att vi inte känner oss fullkomliga annat än när vi är tillsammans med andra. Vi kan hamna i ett totalt beroende av den viktigaste människan i vårt liv.

Men vi måste komma ihåg att man inte är en god partner i ett parförhållande om man inte känner sig som en hel människa själv. Vi måste vara öppna för förändringarna i omgivningen, hos våra nära och kära och framförallt hos oss själva, för att känna oss som hela människor.

Först måste vi lära oss att vara oss själva och att kunna välja själva. Vi måste våga göra saker och ting. Så enkla saker som att ta en promenad själv och känna dofterna i naturen. Att vara sig själv innebär att man låter sin egen värld mäta de närstående värld, i stället för att bara lita på att någon annan skall skapa en värld åt en.

Är jag min egen lyckas smed? Kan jag dela med mig?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php