Nov 17 mån 2014

Hösten – hjärnan går i ide

Hösten har kommit på allvar med sina regntunga, vindpinade dagar. Det är dagar som bör spenderas under en filt tillsammans med en som, liksom jag, önskar mysa i höstrusket med bra film, sköna samtal och lite gott att äta och kanske en liten bensträckare ute i rusket en stund för att återvända in i värmen och ljuset från flertalet levande ljus.

Igår blev det en runda till sonen för att se efter Kattis, då sonen var bortrest. Hon var inte speciellt charmigt söt och kelsugen; snarare lite sur men Kattis är ju en dam som bestämmer själv och är man, som hon, drygt 13 år, då får hon väl sura om hon vill

Efter att ha suttit och försökt blidka henne en stund, så for jag till stan. Där var det fullt av folk utanför NK och det var visst den årliga julöppningen (i mitten av november :thumbdown_tb: ) med tomtefar på häst och vagn. NK har alltid Tomtens julverkstad i sina fönster men i år tycker jag de misslyckats. Det var mycket vackrare förra året

Det blev en kort runda för min del, det var en ganska trist dag att gå på stan och jag är inte road av fönstershoppning.

Väl hemma fixade jag ett nytt Spotifykonto och hämtade hem en del musik. Käkade lite och la mig på soffan för att vila…

20.15 skulle jag iväg till sonens bostad igen för att hämta bilnycklar och bil. Sonen skulle anlända med buss kl 22 på centralen och det skulle bli sent för honom att ta sig hem med spårvagn och buss. Det blev lite småprat i bilen och hans helg och annat smått och gott. Jag sa att man idag skulle stänga av mitt vatten till och ifrån under dagen, då VVS-folket håller på med vad-det-nu-är här i området. Lappen satt på entrédörren redan i lördags kväll när jag kom hem.

Men idag inser jag att hjärnan gick i ide igår kväll. Kroppen gick raka vägen till bädden när sonen kört hem mig och eftersom jag alltid vaknar tidigt, skulle det inte bli problem för mig att kliva upp före kl 8, när vattnet skulle stängas av, för att hälla upp i kanna för att ha under dagen.

Nog vaknade jag tidigt… 3.30…tänkte att jag hinner med det där med vattnet och somnade om… vaknade igen och somnade om… och vaknade igen… 7.30. Där vaknade bara kroppen. Den gick upp, drack ett glas vatten, kröp ner under täcket igen – och glömde helt att hälla upp vatten i en kanna eller två för att ha under dagen.

Det har inte blivit något morgonte för mig idag. Nå, jag får väl ta mig till affären och köpa en flaska LOKA så jag i alla fall kan släcka törsten.

Hjärnan behöver nog gå i ide när höstrusket kastar sig över mig :happy_tb:

En kommentar till “Hösten – hjärnan går i ide”

  1. Micke Linux Google Chrome 39.0.2171.59 skrev den 17 Nov 2014 @ 22:36

    Småklantigt med vattnet.. ;)

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php