Nov 17 mån 2014

Dagens tanke

”Det växer i den vackra parken
en liten blyg viol så rädd
hon böjer huvudet mot marken
som om hon inte vill bli sedd.”
Jane Taylor

Att vara blyg kan kännas plågsamt. Ingen är blyg av fri vilja. Det finns ingen enkel och snabb kur mot blyghet, men det är inte det värsta man kan råka ut för. Och man kan försöka övervinna sin blyghet. Man kan försöka prata om den med någon som man litar på. Man kan träna sig i att bygga upp sitt självförtroende, och man kan försöka låta bli att jämt tänka på hur blyg man är. Framför allt skall man inte låta sig hindras av sin blyghet från att göra saker och ting. Det kanske är lite besvärligt, men det behöver inte hindra oss från att göra vårt bästa, när vi har en uppgift.

Vi kan vara övertygade om att vi har förmågan att lyckas, och vi kan komma ihåg att om vi visar våra nära och lära att vi håller av dem, så kommer den kärlek de visar oss att hjälpa oss att övervinna vår blyghet.

Vad är jag inte längre för blyg för att pröva på idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php