Nov 16 sön 2014

Dagens tanke

”Man kastar ideligen bort det viktiga och behåller skuggan.” Jennie Jerome Churchill

Ibland byter vi saker med våra vänner. Vi kanske samlar på något och vill utöka vår samling, eller också gör vi det för att bli omtyckta. Men om man försöker köpa vänskap, kanske man ångrar sig efteråt, när man inser att man har förlorat en kär ägodel men ändå inte fått någon vän.

Vänskap vinner man när man minst anar det och vänner är oftast människor som man har något gemensamt med. En sådan vänskap behöver man inte köpa, men om man vårdar den, varar den i många år. Av en sådan vänskap lär man sig att högakta sig själv.

Får jag goda vänner eller gör jag dåliga bytesaffärer?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php