Nov 15 lör 2014

Tågresor

Säga vad man vill om att ha egen bil men att åka tåg, det är nog det mest bekväma jag vet. Okej.. det finns för- och nackdelar med det: Man kan inte göra en avstickare längs vägen hur som helst, sträckan Göteborg-Kalmar har dragit in servicen med kiosken (det lönade sig inte med lite kioskservice, fick jag till svar när jag frågade. Nå, de sa väl inte precis så, men ”Det lönade sig inte” var svaret mer korrekt och jag tolkade det som jag ville, att service inte lönade sig)… men det finns inte så många nackdelar med att åka tåg.

Jag for i onsdags e.m och anlände Kalmar i rätt tid. Det blev en promenad till sonen med sambo och väl där, satt sambon och jag och småpratade och hade det mysigt. Sonen var upptagen på annat håll.

Jag hade en del planer för min blixtvisit i Kalmar och ja, det blev lite annorlunda än jag tänkt. Jag gjorde inte det jag tänkte men gjorde däremot det jag inte tänkte. Det blev trots allt en akutbokning till bästa massören igår.

Jag gick till ”min” skokille och skulle köpa skor. Det är alltid tryggt att handla av Bobban för han vet precis vad jag är ute efter, hur mycket jag går och vad som krävs för att det skall vara bra för mig på mina rundor. Okej… jag skulle säkert få nästan samma service på Stadium eller Intersport, men hur det än är, så har jag ibland känslan av att de vill kränga skor bara för att kränga skor – oavsett om det blir det bästa valet för mig eller inte. Bobban ger sig inte innan jag har precis rätt sko! Han skulle aldrig få för sig att lura på mig ett par skor bara för att sälja av ett par. Med Bobban är jag trygg i mina skoköp och han har aldrig gjort mig besviken… men säg det som inte skall ha en första-gång? Igår hade han visserligen skor som mycket väl skulle passa undertecknad men färgen – svart – passade inte fröken Majsan 8) och andra skor i ljusare färg hade han inte i min storlek. Så jag var lite på vippen att skämtsamt ”hota” med att vara otrogen (och gå till en annan affär) men det hade just anlänt en annan kund som cirkulerade lite runt oss… så det gällde att passa orden för vem vet vad en person kan få det till när hon eller han hör något som är taget ur sitt sammanhang, som inte visste om jag var hans fru eller kund… och började skvallra om ”Otrohet….” och vips hör hans hustru det och ställer honom till svars för otrohet och han förstår inte vad det handlar om… så jag sa bara att vi löser det till våren…. så gick jag iväg och var nästan lite otrogen 8) Jag tittade efter liknande skor i annan affär.. hittade för ett helt annat pris, betydligt lägre.. 55% kanske.. men nej.. jag väntar på våren så löser jag det aktuella skoproblemet med Bobban. Det är ändå snart dags ta på de varma vinterkängorna ändå.

Fika och massa prat med väninnan Lena blev det och som omväxling till Kullzénska satte vi oss på Holmgrens. Det blev också en kväll och natt hos väninnan Anne. Vi hamnade i pizzakoma i går kväll och hade massor att prata om, så klart.

Trots att det inte blev som jag tänkt mig – ibland spricker planer av olika anledningar och det gör inget, faktiskt – så är jag ändå fylld av så mycket glädje, lycka och kärlek efter besöket i Kalmar. Människor har skänkt mig så mycket energi, så mycket framtidstro och så mycket styrka i att fortsätta gå på min inslagna väg.

Att toppa allt detta med tågresa – det kunde liksom inte bli så mycket bättre än så. En resa mot Göteborg i en nästan tom vagn med P4 dokumetärer i lurarna och lite slummer på det med fötterna upplagda i sätet mitt emot.

Jag är mer än nöjd.

En kommentar till “Tågresor”

  1. thinki.se Windows 7 Mozilla Firefox 33.0 skrev den 16 Nov 2014 @ 11:21

    Tåg är min grej. Och spårvagn och buss och spårvagn och buss :D

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php