Nov 15 lör 2014

Hela världen är kopplad till Facebook

Anne och jag pratade om detta med internet i går. En av de jag träffade i Kalmar sa att den inte svarat på mitt mail… jag undrade vad det handlade om. Det fanns inte i mitt minne att jag skickat mail till personen. Det visade sig att när jag fixat till min kontaktlista på e-postkontot, så hade det gått i väg en förfrågan om att jag hade lagt till den här personen i ”mina cirklar, ville personen acceptera det”? Att en person som också har sin e-post på samma konto som jag, typ gmail, hade fått förfrågan, kan jag i och för sig förstå – även att jag inte själv medvetet skickat ut sådana förfrågningar och absolut inte tycker om att det sker utanför min kontroll – men att någon som är kopplad till helt annat konto får den förfrågan när jag gör i ordning min kontaktlista (det ramlar ju in e-postadresser via skräpkontot och så vidare också och dessa ville jag ha bort) det förstod jag inte.

Nå, det där med internet. Det är lurigt för det räcker tydligen med att man städar i kontaktlistan så skickas det ut mail till de som finns i kontaktlistan. Det är verkligen oroväckande. Anne och jag diskuterade en del diverse händelser på nätet, hur oskyddad man är och att ens uppgifter helt enkelt kan komma i orätta händer.

Så pratade vi om mitt Spotifykonto igen. När jag loggade in där för en tid sedan, upptäckte jag senare i min inkorg att jag fått mail från Facebook! Jag hade, genom att logga in på mitt Spotifykonto, återaktiverat mitt Facebookkonto! Jag ringde syrran för att höra om hon kunde se mitt konto där – och jo det var åter aktiverat! Helt galet att jag inte ens skulle kunna logga in och lyssna på musik utan att aktivera mitt Facebookkonto.

Okej.. jag kan ju radera det helt och hållet och skall väl ta och göra det vid tillfälle men hur som det var, inaktiverade jag kontot igen. Anne och jag pratade om det och vi kom fram till att jag borde ju kunna begära nytt lösenord! Ja, men så smarta vi var! Så klart det måste gå…

…. trodde jag…

Med andra ord; För att ändra lösenord, måste jag *tadam* logga in på Facebook och ändra lösenordet till; Facebook! :wallbash_tb: Jag vill ju bara använda Spotify, ändra lösenordet till just Spotify och inte till Facebook, som jag har avaktiverat!

På något vis är hela världen inkopplad via Facebook och det som inte är det, ägs av Google.

Det är verkligen skrämmande hur internetanvändandet tar med oss på resor och sidor vi inte vill vara med på och att man på något vis måste ha ett konto på ett ställe (Facebook) där man inte vill ha för att kunna använda sitt spotifyprogram.

Så jag har två val: Aktivera mitt Facebook-konto igen för att komma åt min musik eller öppna nytt Spotifykonto och hoppas det inte tvingar in mig på Facebook för att kunna lyssna.

Är det fler än Anne och jag som tycker det har gått för långt med hur internetvärlden trasslar in sig i ett aldrig sinande trassel?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php